Chat with us, powered by LiveChat
Contact us directly:  0173 300 65
Always at Klockargården:   Outstanding service

Naturupplevelser

Sunnanö camping (Öregrunds camping)


Hit cyklar vi hela familjen på ett svep. Antingen för att ta en glass, eller för att äta köttbullar och makaroner till lunch, eller för att bada och träffa på alla man känner, eller för att ta en fika och titta på barnen som hittar nya kompisar på stranden. Läs mer:
"Vi kan erbjuda ett varierande boende med husvagn/bil, tält platser, mindre båtplatser och 14 st campingstugor samt en husvagn för uthyrning. Ca 60 av våra totalt 100 tomter är säsonggäster, resterande är löpande platser och antalet kan variera beroende på storlek av vagnar och bilar.

Här njuter du av varma klippor, fin badplats, spela boule, paddla kajak, hyra bastu, fiska från roddbåt eller varför inte äta en bit god mat i vår restaurang med fullständiga rättigheter precis vid vattenbrynet.

Har du intresse av fiske så finns det möjlighet att hyra mindre båt med motor eller boka något av våra färdiga paket för fiske, kajak eller friluftsliv. Du kan även i mån av plats ta med dig din egen båt och hyra en båtplats under din vistelse hos oss. (krävs förfrågan)
Sunnanö camping ligger ca 3 km utanför Öregrunds kärna med krogliv och restauranger och dit går du på ca 15 min."

För mer info:
https://www.sunnanocamping.com/

Öregrunds GolfKlubb


Öregrunds GolfKlubb är en klassisk klubb med ett unikt välkomnande för tillfälliga gäster, stora som små! Här finns fin golfbana, god lunch och lätt att boka tid för en privatlektion för hela familjen! Dessutom:

"Knatte- & juniorträningen startar söndagen den 5/5! Man kan komma närsomhelst under sommaren på söndagar.
Vi tränar söndagar 15,00-16,30. Vi delar in i grupper efter ålder och spelnivå och vi rekommenderar att lägsta ålder är 7 år. Första gången är gratis, sedan kostar det 50 kr per tillfälle eller 200 kr för hela säsongen.

För mer info:
http://www.oregrundsgk.com/

Eller ring: 0173-324 50

Musik i Öregrund!


Musiken kommer från alla håll och kanter i Öregrund. Det är allt från Öregrundsmåndag, till Tisdagsrock på Söderströms veranda, eller de andra trubadurerna hos alla de lokala små restaurangerna. Under båtveckan är det stora koncerter varje dag!

Båtveckan

Båtveckan beskrivs enklast som en festivalvecka som erbjuder båtupplevelser och underhållning för alla intressen och åldrar.
På dagarna erbjuds aktiviteter i form av båtrace, familjeaktiviteter, after beach, underhållning och egentligen allt som kan önskas en varm sommardag.

Framåt kvällen byter området skepnad till ett mer typiskt festivalområde där gästartister och Dj's spelar framåt morgontimmarna.

Båtveckan äger rum i början av augusti (obs, ställdes in 2020)
Text från Visit Roslagen

Tennis och Paddel


Tennisläger och Privatlektioner samt paddelbana för stora och små

Vill du ta en privatlektion för dig själv eller ihop med din partner? Öregrund har jättefina tennisbanor. Dessutom välkomnar de barn och vuxna som stannar 4 dagar i sträck på deras fortlöpande "tennisläger" med mycket skoj! 1 timme om dagen! Perfekt för hälsan! Privatlektioner finns också. 

En liten cafeteria/shop kommer även att finnas öppen i samband med tennislägret."

Öregrund Bo&Kajak vid Sunnanöviken


Öregrunds omnejd består inte bara av hav. Det finns fantastiska vikar att utforska. "Välkommen till Öregrund Bo&Kajak vid Sunnanöviken!

Här är det nära till : Paddlingsvatten inom och utomskärs för nybörjare och äventyrare. Natursköna öar för tält och avkoppling. Badplatser - barnvänligt och vuxenvänligt! Goda fiskevatten! Friskvårdande promenader och cykelturer i omväxlande natur. Tillgång till färdledare vid kajakturen, promenaden och cykelturen. Avkoppling i roddbåt.
​​​​​​​
Här kan du hyra: stugor, kajaker, kanadensare, roddbåt, fiskeutrustning, cyklar med tillbehör, tält med tillbehör."

Sommar i Forsmark


På Forsmark har vi spenderat många timmar som familj. Både i experimentverkstaden samt på deras fantastiska värdshus! 
"Välkomna till Sommar i Forsmark!

Vi bjuder på en upplevelse för hela familjen, med bland annat experimentverkstad för barnen, bruksmuseum, café och guidade bussturer runt kraftverksområdet.

Våra aktiviteter är gratis."

Berkinge Badet


Och så till ytterligare en av våra personliga favoriter. Detta är taget ur en annan tid - där eget ansvar gäller, precis som det var då vi var små! Här kan man åka tåg med gummiringarna (var försiktig!) och landa rakt i vattnet bland grodor och fiskar. Det är ett helt unikt ställe dit vi tar barnen flera gånger under sommaren! 

Så här skriver de:
"Berkinge var ett järnbruk redan på 1600-talet och en vacker ruin från kolhuset finns ännu kvar. Den gamla kvarnen är idag restaurang.

Badet värms lätt upp av solen och massor av folk strömmar hit.
Badanläggning med hopptorn och vattenrutschbanor, bryggor och båtuthyrning.

Runt dammen finns 15 hektar härliga gräsytor där du kan spela minigolf, campa med ditt tält, din husvagn eller husbil.
​​​​​​​
Anläggningen är under säsongen öppen 10.00 - 21.00 Vattenrutschbanorna 10.00 - 17.00"

Ridhuset på Norrön


Ridhuset på Norrön har privatlektioner för alla nivåer och åldrar! Det är en annorlunda och spännande upplevelse att spendera en timme på! Hästarna är vana vid stora som små!

Örskärs fyr


Här står vi högst upp på Örskärs fyr och tar kort på hav och skär. Äventyret börjar på Gräsö och måste bokas i förväg precis som lunchen man intar på ön. Det är en heldagsutflykt som skapar minnen för livet! Obs! Man kommer inte upp i fyren via trappor, utan det är platt cementerat. Skönare för knäna! Små som stora kan göra denna utflykt!​​​​​​​